The appetizersand entrancesinthesectorof the restoration

Authors

  • Aureliano del Toro Cabrera Universidad de Guayaquil

DOI:

https://doi.org/10.53591/rug.v123i2.412

Keywords:

appetizers, entrees, gastric secretion, cephalic phase, gastric phase

Abstract

The knowledge is associated with medical science which determine that exists a great dichotomy in appetizers and entrees. Usually these terminologies are used by professionals to identify the same thing, when actually two services or offers well demarcated from each other. According to criteria of medicine the gastric secretion (very important in digestion) which is produced in three phases named mental or cephalic, gastric and intestinal. The psychic or cephalic begins when the brain is activated through stimuli which produce the sense of small and sight, evoking a determined food and even drink some soft drinks and receive an order to operate the digestive system. In gastric phase the crucial thing is to eat small food portion which should facilitate secretion of gastric juices. Taking into consideration the physiological functioning of the body, everything what is ingested firstly should guarantees the possibility to create a brain stimuli, appetizers, and afterwards prepares a stomach to carry out with an efficient digestion with the arrival of bolus (entrees). Consecrating the products which are included in the restaurant’s menu respond on various factors which should not be a barrier and rigid, cause this study proposes reflections and we should be aware the time of confection.

References

Bosch A. Acidez gástrica. Preparados antiácidos. Offarm. 2006.

Bryksa BC, Tanaka T, Yada RY. N-terminal modification increases the neutral- pH stability of pepsin. Biochemistry. 2003.

Carretero M. Enfermedades relacionadas con la secreción gástrica. Offarm. 2007.

Caunedo A, Herrerías JM. Protocolo diagnóstico y terapéutico de la pirosis. Medicine. 2008.

Friedman, S., McQuaid, K., & Grendell, J. (2003). Diagnóstico y tratamiento en gastroenterología. Manual Moderno.

Gabriel R, Permanyer C, Aguilar R, Rodríguez F. Abordaje de la ÚLcera péptica. Síndromes de hipersecreción ácida. Gastroenterología y Hepatología Continuada. 2004.

Gómez Ayala AE. Enfermedad por reflujo gastroesofágico. Farmacia Profesional. 2007.

Kordás K, Szalmay G, Bardoez S, Pusztai Á, Verga G. Phytohaemagglutinin inhibits gastric acid but not pepsin secretion in conscious rats. J Physiol- Paris. 2001.

Lapa AJ. Validasao de plantas medicinais utilizadas nos disturbios gatrointestinais. Sao Paulo: CYTED; 1998.

Mataix VerdÚ, J., & de Victoria Muñoz, E. M. (1997). Manual de fisiología digestiva. Granada: Departamento de Fisiología, Universidad de Granada.

Mataix VerdÚ, J., & de Victoria Muñoz, E. M. (1997). Manual de Fisiología. Sistema Digestivo. Granada: Departamento de Fisiología, Universidad de Granada.

Milla ME. (1985). Estudio sobre el mecanismo de acción del principio activo taspina de sangre de grado. Tesis Bachiller en Biología. Lima, PerÚ: Universidad Peruana Cayetano Heredia.

Monlau, D. P. (1856). Diccionario Etimológico de la Lengua Castellana. Madrid, España: Imprenta y Estereotipia de M. Rivadeneyra.

Navarro, R. L. (2005). Propedéutica clínicay semiología médica Tomo II. Página 798. La Habana, Cuba: Ciencias Médicas.

Pocock G, Richards Christopher D. (2005) Filosofía humana: La base de la Medicina. Barcelona: Ed. Elsevier.

Real Academia Española. (1726). Diccionario de autoridades. Madrid España: Imprenta de Francisco del Hierro.

Sanvodal M, Ayala S, Oré R, Arroyo Jl. Inducción de la formación de moco gástrico por sangre de grado (croton palanostigma). An Fac Med. 2002.

Sebastián JJ. Gastropatía por AInE. Efectos adversos. Farmacia Profesional. 2002.

Páginas Web

ISFDyT n°35 "Vicente D'Abramo". (15 de septiembre de 2011). Biologia Humana. Obtenido de http://biohumana35.blogspot.com/2 011/09/sistema-digestivo-control-de- la.html.

Salud y Algo más. (8 de October de 2012). saludyalgomas.com. Obtenido de http://www.saludyalgomas.com/cuerpohumano/secreciones-digestivas-hormonas gastrointestinales-y-su- relacion-con-los-alimentos.

Anónimo. (2012). saber.ula.ve. Obtenido de http://www.saber.ula.ve/bitstream/cl ase_04.pdf.

AYALA, A.-E. G. (27 de marzo de 2015). dFarmacia.com. Obtenido de Educación Sanitaria: http://www.dfarmacia.com/farma/ct l_servlet?_Contenido&Categoria.

Biblioteca Digital de la Universidad de Chile. (2015). Sistemas de Servicios de Informacion y Bibliotecas SISIB. Obtenido de http://mazinger.sisib.uchile.cl/reposito rio/lb/ciencias_quimicas_y_farmaceu ticas/steinera/parte06/03c.html.

Botanical-online. (2015). Obtenido de http://www.botanical online.com/botanica2.htm.

CAT/Barcelona. (2008). © CAT/Barcelona 2008. Obtenido de http://www.catbarcelona.com/faqs/view/que-es-el- alcohol-y-que-efectos-produce.

Club Ensayos. (08 de abril de 2013). Obtenido de SISTEMA ENDOCRINO Y LAS HORMONAS QUE SEGREGA: http://www.clubensayos.com/Ciencia/SISTEMA-ENDOCRINO-Y-LAS HORMONAS/656199.html.

Enciclopedia de salud, dietética y psicología. (12 de febrero de 2015). Enciclopediasalud.com. Obtenido de http://www.enciclopediasalud.com/ categorias/otros-temas/articulos/ph- en-el-cuerpo-humano-y-la-salud

RAE. (2015). Obtenido de http://lema.rae.es/drae/srv/search?k ey=revisar.

saber.ula.ve. (2012). Obtenido de http://www.saber.ula.ve/bitstream/12 3456789/32972/12/clase_04.pdf.

Sánchez, V. (24 de Febrero de 2015). infomed . Obtenido de Salud y Vida asi somos: http://www.sld.cu/saludvida/asisomo s/temas.

Santiago Toscano, J. M. (5 de Febrero de 2012). Cuidados para el estomago. El Pueblo. Obtenido de http://www.elpueblodeceuta.es/201 202/20120205/201202058203.htm.

Shuttleworth, M. (2015). Obtenido de explorable.com: https://explorable.com/es/diseno-de- la-investigación-cualitativa.

Sielecki AR, F. A. (5 de July de 1990). National Center for Biotechnology Information. Obtenido de Journal of Molecular Biology: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/Structur e/mmdb/mmdbsrv.cgi?uid=74861.

Translate.google. (2014). http://www.perseus.tufts.edu/hopper /morph?l. Obtenido de Herramienta Estudio Palabra griega: http://translate.google.com.ec/transl ate?.

Published

2016-07-04

How to Cite

del Toro Cabrera, A. (2016). The appetizersand entrancesinthesectorof the restoration. Revista Universidad De Guayaquil, 123(2), 73–83. https://doi.org/10.53591/rug.v123i2.412

Issue

Section

Research Articles

Similar Articles

1 2 3 4 5 6 7 8 > >> 

You may also start an advanced similarity search for this article.